Wie we zijn

Wie we zijn

De fiscale advisering van Blommers Belastingadvies vindt plaats in de vorm van een maatschap, een samenwerkingsverband tussen Mr. drs. Gerard H.C. Blommers *) en Willemijn M. Blommers LL.M *). 

Gerard Blommers

Na zijn studies bedrijfseconomie aan de Erasmusuniversiteit, postdoctoraal belastingkunde aan de Universiteit van Tilburg en fiscaal recht aan de Universiteit van Leiden heeft hij op partnerniveau bij de grote kantoren ruime ervaring opgedaan in de algemene fiscale advisering. 

Specifieke kennis is hierbij ontwikkeld op het gebied van:

  • Bedrijfsstructureringen, waaronder opvolgings- en overdrachttrajecten bij familieondernemingen 
  • DGA problematiek
  • Successieplanning en executie van testamenten
  • Belgisch- Nederlandse grensoverschrijdende fiscaliteit
  • Emigratie en remigratie
  • Vraagstukken van omzet- en overdrachtsbelasting bij onroerend goed

In de periode 2005-2010 is Gerard Blommers part-time verbonden geweest aan de rechtbank Zeeland-West Brabant als belastingrechter. In die periode heeft hij specialistische kennis en vaardigheden verworven op het gebied van fiscaal procederen.

Willemijn Blommers 

Na haar studie fiscaal recht aan de Universiteit Leiden en de Katholieke Universiteit Leuven (BelgiĆ«) heeft zij aanvullend een studie notarieel recht gevolgd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Met name de kennis combinatie van het fiscale en het notariĆ«le recht geeft een solide basis voor het samenstellen van complexe fiscale planningstrajecten bij vermogende particulieren en familieondernemingen. Zij heeft specifieke kennis opgedaan in de toepassing van de nieuwe regelgeving bij bedrijfsopvolgingen zoals deze van kracht is sinds 1 januari 2010. 

*) door middel van een besloten vennootschap.

 

Terug naar de bovenkant van de website